"Transalpina de Mamut" si Parcul Dendrologic au fost filmate in scop promotional

Publicat în: 
16 octombrie 2014

Filmarea realizata in scop promotional a fost postata pe site-ul de profil Vimeo.com si prezinta zona parcului dendrologic "Dr. Ioan Vlad" si pista de biciclete care leaga cartierele Micesti si Paclisa prin padure, urmarind sa puna in valoare frumusetea de poveste a acestor zone.

Parcul dendrologic, un colt de rai pentru albaiulieni

Parcul Dendrologic, proiect proaspat finalizat la care inginerul silvic Nicolae Patranjan lucreaza de peste un deceniu arata in momentul actual absolut superb, iar filmuletul de promovare este realizat astfel incat privitorii sa nu poata sa nu ramana impresionati de frumusetea locurilor. Este un proiect care, dupa parerea primarului Mircea Hava nu a fost promovat destul, cel putin nu pe masura potentialului sau turistic si ca loc de relaxare pentru albaiulieni. Parcul are o zona de agrement bine gandita unde exista inclusiv un restaurant, dar cea mai mare parte a terenului disponibil a fost folosit pentru plantarea a peste 1100 de specii de arbori si arbusti din toate zonele lumii.

Zona de promenada si zonele de odihna impreuna cu parcarea ocupa aproximativ 600 metri patrati, restul de peste 19 hectare fiind acoperite de natura in toate formele sale. Albaiulienii si turistii pot vizita parcul intre orele 9.00-21.00 zilnic contra unei taxe de 2 lei pentru adulti si 1 leu pentru copii.

Pista de biciclete supranumita „Transalpina de Mamut”

Albaiulienii au primit cu mare entuziasm finalizarea pistei de biciclete de peste 5 km ce leaga doua dintre cartierele principale ale orasului cu trecere direct printr-o zona de padure si au supranumit-o Transalpina de Mamut, nume care pare ca ii va ramane. Traseul este dotat cu locuri de joaca pentru copii, banci si inclusiv o alee pietonala de 2 m. Pista in sine are o latime de 3 m, circulabila in ambele sensuri. Primarul a declarat la finalizarea proiectelor:

"Cea mai mare investitie de fonduri europene intr-o zona verde este Parcul Dendrologic. Si asa cum ii spunem noi sau ii spun alti, cea mai inalta pista de biciclete, Transalpina de Mamut s-a finalizat cu succes. Nu fac altceva decat sa invit oamenii, pe toti care doresc sa se simta bine in aceasta zona care arata deosebit. Investitia a fost facuta numai si numai pentru ei."

Filmuletul de promovare face cinste celor doua proiecte de mare ambitie si a inceput deja sa stranga un numar impresionant de vizualizari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

Viziteaza Alba Iulia envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram