Turistii pot vizita un Muzeu al Parfumului la Alba Iulia

Publicat în: 
19 octombrie 2015

In cadrul evenimentelor organizate cu ocazia aniversarii Zilei Incoronarii la Alba Iulia, a fost lansat si proiectul „Muzeul Parfumului’’, o expozitie inedita de parfumuri, unele dintre ele utilizate chiar de catre Regina Maria.

Expozitia, ce va fi gazduita de Muzeul Principia din Alba Iulia, pe o perioada de o luna si jumatate, a fost deschisa in prezenta ASR Principesa Maria a Romaniei.

Colectia de parfumuri cuprinde peste 3000 de sticlute, printre ele aflandu-se si parfumul preferat al Reginei Maria, Mon Boudoir, creat de Houbigant, dar si alte esente, parfumuri romanesti pastrate in sticle din cristal vechi de aproape 100 de ani sau editii limitate folosite de catre fosta familie regala.

Expozitia va fi deschisa publicului pana pe data de 1 decembrie 2015, perioada in care vizitatorii vor putea chiar sa testeze o replica a parfumului Reginei Maria, Quelques Fleurs Royale, mentinut pe piata de catre Casa Houbigant, un parfum cu note de violete si iris. Mai mult, in cadrul expozitiei se pot regasi si imagini ale campaniilor de promovare Houbigant din 1922 si 1923, in care apare portretul Reginei Maria alaturi de parfumul “Mon Boudoir”, dar si alaturi de alte produse cosmetice de lux, pe care Regina le promova.

„Cu totii iubim parfumurile, dar prea putini dintre noi le cunoastem si povestile. Iata de ce, Beautik Haute Parfumerie si Muzeul Parfumului Bucuresti si-au dorit sa prezinte publicului din Alba Iulia si nu numai, ceea ce inseamna istoria parfumurilor, creand  in Romania un muzeu dedicat acestora. Proiectul <<Muzeul Parfumului>> este o initiativa culturala unica, privata, nascuta din pasiunea pentru aromele fine si din impactul emotional pe care acestea il au’’, au declarat organizatorii evenimentului.

Parfumul preferat al Reginei Maria, Mon Boudoir, a fost retras din productie in anul 1938, dupa numai 20 de ani de existenta, ca un omagiu si un semn de recunostinta pentru Regina.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

Viziteaza Alba Iulia envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram