Atracții sportive în Cetate

Publicat în: 
6 august 2015

Incepand din toamna anului acesta, Alba Iulia va avea un parc de agrement modern, perfect pentru biciclisti, rolleri si pentru pasionatii de skateboarding.

Skatepark-ul din interiorul Cetatii Alba Carolina, care va fi unul dintre cele mai scumpe parcuri de acest gen din tara, se va intinde pe o suprafata de 2.000 de metri patrati si va cuprinde 100 de balustrade si rampe specifice acestor sporturi. Parcul face parte dintr-o zona de agrement mai vasta, care cuprinde mai multe spatii verzi si este dotata corespunzator pentru sportivi, cu garderoba si grup sanitar.

Referitor la stadiul in care se afla constructia, Andrei Nasta, inginerul care se ocupa de acest proiect, a declarat:

"In momentul de fata, am reusit montarea elementelor skate prefabricate in proportie de 100% […] iar, in decursul acestei saptamani, o sa finalizam si ultima structura pentru skate, din beton armat".

Investitia, in valoare de 2.800.000 lei cu TVA, a fost suportata de bugetul local. Silviu Moldovan, director tehnic la Primaria Alba Iulia, a explicat motivul amplasarii obiectivului sportiv in Cetatea Alba Carolina:

"In baza unei documentatii mai temeinic fundamentate si calculate, am ajuns sa amplasam acest obiectiv in zona istorica, intr-o zona speciala, destinata agrementului."

Adolescentii si tinerii din Alba Iulia sunt cei mai incantati de deschiderea skatepark-ului, deoarece vor avea un loc special amenajat pentru a practica sporturile preferate. Accesul in parc va fi posibil pentru oricine, de la localnici in cautare de relaxare la turisti interesati de activitati sportive.

Foto: Cetatea de la înălțime/Sursa: alba24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

Viziteaza Alba Iulia envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram