Evenimente din Alba Iulia pe care nu trebuie sa le ratati

Publicat în: 
17 septembrie 2015

Alba Iulia este o destinatie apreciata de turisti din toata lumea, atat datorita istoriei inedite a Celeilalte Capitale, cat si atmosferei unice din interiorul Cetatii Alba Carolina. Mai mult decat atat, Alba Iulia gazduieste peste 20 de evenimente anual, fie ca sunt festivaluri de teatru, film, cultura, muzica, targuri, evenimente sportive sau expozitionale. In continuare va prezentam o lista a principalelor evenimente care atrag numerosi turisti si albaiulieni pe tot parcursul anului.

 1. Alba Iulia City Race este un eveniment sportiv care imbina alergarea pe pista cu alergarea pe teren variat, fiind destinat atat adultilor, cat si copiilor.
 2. Festivalul Roman Apulum reprezinta o calatorie de trei zile in istoria de peste 2000 de ani a Cetatii din Alba Iulia si cuprinde spectacole inedite, competitii, dans, ateliere si targuri de mestesugari.
 3. Targul de carte „Alba Transilvania” se desfasoara pe o perioada de trei zile, timp in care au loc lansari de carte, momente artistice, dezbateri si alte activitati interactive.
 4. Cu ocazia evenimentului Noaptea Muzeelor, Muzeul National al Unirii si Sala Unirii isi deschid portile tuturor celor care vor sa faca o incursiune in istoria orasului Alba Iulia.
 5. Alba Jazz Festival ofera iubitorilor de jazz o serie de evenimente muzicale cu artisti nationali si internationali de prestigiu.
 6. Alba Sub Lumini de Oscar este un festival de fotografie si film care cuprinde un concurs de fotografie jurizat de fotografi profesionisti consacrati, workshop-uri, proiectii si cursuri gratuite de fotografie.
 7. Spectacolele stradale, concertele in aer liber si focurile de artificii sunt doar cateva dintre elementele cu care Alba Fest incanta in fiecare an publicul albaiulian.
 8. Sarbatoarea Muzicii este un maraton muzical dedicat cunoscatorilor si iubitorilor de muzica clasica, jazz simfonic si muzica de film.
 9. In cadrul evenimentului lansat la initiativa lui Ivan Patzaichin, Descopera Rowmania, in Alba Iulia au loc demonstratii si competitii de vaslit.
 10. Festivalul Dilema veche cuprinde trei zile de arta si cultura, reunind dezbateri si expozitii, literatura si film, muzica si dans, precum si ateliere destinate celor mici.
 11. „Suflet de roman” este un festival de traditii care celebreaza folclorul in Transilvania si promoveaza valorile romanesti prin intermediul cantecului popular.
 12. Alba Iulia Music & Film Festival inseamna concerte de calitate, filme romanesti apreciate la nivel international, productii straine premiate si dialoguri cu oameni din lumea filmului.
 13. Festivalul International de Teatru „Povesti”, aflat anul acesta la a 10-a editie, cuprinde o saptamana de teatru de calitate, reunind actori romani de prestigiu.
 14. Ziua Incoronarii, sarbatorita in Alba Iulia pe data de 15 octombrie, marcheaza momentul in care regele Ferdinand si regina Maria au fost incoronati in Catedrala Reintregirii Neamului, in anul 1922.
 15. Festival de Romania se organizeaza anual cu ocazia zilei de 1 decembrie si cuprinde concerte, o parada militara, precum si alte momente deosebite care marcheaza Ziua Nationala a Romaniei.
 16. In luna decembrie, Piata Cetatii devine gazda Serbarilor Iernii, cu spectacole de patinaj, spectacole de teatru si concerte, toate reprezentatiile avand loc intr-o atmosfera de basm, specifica acestei perioade din an.

Despre principalele evenimente care au loc in Alba Iulia gasiti informatii pe pagina Viziteaza Alba Iulia, la rubrica Evenimente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

Viziteaza Alba Iulia envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram