Curiozităţi

Acasă / Stiati ca? .. Muzeul National al Unirii a avut ..

Stiati ca? .. Muzeul National al Unirii a avut ..

Publicat în: 19 mai. 2015
Autor: Municipiul Alba Iulia

Stiati ca Muzeul National al Unirii din Alba Iulia a inregistrat in mini vacanta de 1 mai 2015 un numar record de vizitatori, respectiv 5.118 persoane?

Alba Iulia a fost luata cu asalt in weekend-ul de 1 mai datorita desfasurarii festivalului Roman Apulum, festival ce a marcat deschiderea sezonului turistic in Cetate. Multi turisti prezenti in oras pentru festival si-au dedicat o parte din timpul liber vizitarii acestui muzeu.

Conform reprezentantilor institutiei, cel mai mare numar de vizitatori inregistrati in mini vacanta de 1 mai au venit din afara judetului, in special din zone precum Bucuresti, Cluj, Neamt, Sibiu, Hunedoara sau Brasov. In cetate au fost prezenti si turisti din strainatate care au venit special pentru evenimentul de reenactment unic ca amploare in Romania si unul dintre putinele organizate pe intreg teritoriul Europei. Vizitatorii straini au venit in principal din tari precum Italia, Polonia, Rusia si Turcia.

Reprezentantii Muzeului National al Unirii din Alba Iulia se declara optimisti in ceea ce priveste numarul de vizitatori pentru sezonul estival din 2015, fiind increzatori ca vor reusi din nou sa bata recordurile anuale. In ultimii 7 ani, conform statisticilor, numarul de vizitatori din Alba Iulia a crescut continuu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Viziteaza Alba Iulia