Evenimente la început de toamnă

Publicat în: 
31 august 2015

In fiecare an, la inceput de toamna, Alba Iulia gazduieste o serie de evenimente cu traditie, care atrag un numar semnificativ de turisti si albaiulieni. Anul acesta, Cetatea Alba Carolina si-a deschis deja portile pentru primul eveniment, Serbarile Timisoreana, care a avut loc intre 29 si 30 august. In continuare, vizitatorii sunt asteptati la Alba Iulia Music & Film Festival, festival care se va desfasura intre 4 si 6 septembrie in Piata Cetatii si la Mamut Bike Race, o competitie outdoor de cross-country, ce va avea loc in data de 12 septembrie si al carei traseu va include binecunoscuta pista ,,Transalpina biciclistilor’’, dar si padurea din apropierea municipiului.

Serbarile Timisoreana

In perioada 29-30 august, atat albaiulienii, cat si vizitatorii orasului au avut ocazia sa se bucure de muzica si sa savureze bere proaspata si rece in cadrul ultimei editii a Serbarilor Timisoreana din acest an. Evenimentul s-a desfasurat in Cetatea Alba Carolina, atmosfera de sarbatoare fiind asigurata de catre artisti precum Cargo sau Mihai Margineanu, dar si de catre artisti locali.

Ansamblul Alba Carolina a deschis festivalul in prima zi, 29 august, iar Mihai Margineanu a concertat in aceeasi seara pentru a le oferi celor prezenti un spectacol de neuitat.

A doua zi a Serbarilor Timisoreana a fost dedicata muzicii populare traditionale, prin spectacolul sustinut de catre Ansamblul Padureanca. Festivalul s-a incheiat cu un moment special, concertul aniversar al celor de la Cargo, care sarbatoresc 30 de ani de activitate.

Alba Iulia Music & Film Festival

Primaria Municipiului Alba Iulia si Asociatia pentru Promovarea Filmului Romanesc organizeaza, in perioada 4-6 septembrie, a patra editie a Festivalului de Muzica si Film din Alba Iulia. Cu un numar impresionant de participanti la editiile precedente, festivalul a devenit un reper cultural pentru romanii care apreciaza concertele, filmele si teatrul de calitate. Si anul acesta, in cadrul festivalului, transformat deja intr-o traditie a Cetatii, spectatorii se pot bucura de un weekend intreg de muzica si film, cu un program mult mai bogat fata de anii trecuti, ce va include genuri muzicale de la folclor la pop-rock, filme de arhiva, dar si productii recente din Romania si din strainatate. Intrarea la eveniment va fi libera, in limita locurilor disponibile.

Mamut Bike Race

Un alt eveniment, de data aceasta unul sportiv, va avea loc in zona Mamut a Parcului Dendrologic „Dr. Ion Vlad” din Alba Iulia, atat pe „Transalpina biciclistilor”, pista special amenajata pentru ciclism, cat si pe unele drumuri forestiere si turistice din jurul orasului. Competitia, organizata de Bicheru Cycling in colaborare cu Primaria Municipiului Alba Iulia, este destinata sportivilor amatori si cuprinde trasee de dificultate medie. Participantii vor putea admira panorama asupra orasului de pe traseul cu o lungime de 30 de kilometri, aflat la aproximativ 765 de metri altitudine si se vor putea bucura de o zi de aventura in natura.

Concursul va avea 4 categorii de varsta la masculin si 2 categorii la feminin, iar primii 3 participanti din fiecare categorie vor primi premii in bani, medalii, diplome si produse din partea organizatorilor, varsta minima de participare fiind de 14 ani.

QR code-uri de promovare turistica prin Alba Iulia

O noutate in Alba Iulia este si sistemul de QR code care, odata scanat, directioneaza telefoanele mobile sau tabletele catre pagina oficiala visitalbaiulia.com. Turistii sunt incurajati sa le utilizeze pentru a afla informatii despre locurile de vizitat, cazare sau evenimentele din municipiu.

Foto: Imagine de la Mamut Bike/Sursa: www.revistadealba.r0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

Viziteaza Alba Iulia envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram